Tájékoztatás a képzések felfüggesztéséről!

Kedves Képzésben résztvevők!

A Magyar Közlöny 55. számában 2020. március 26-án megjelent és 2020. március 27-én hatályba lépet "az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 70/2020. (III.26.) Korm. rendelet"

A GINOP-6.1.2-15 kódszámú „Digitális szakadék csökkentése" c. kiemelt projekt (a továbbiakban: kiemelt projekt) keretében a képzésekkel összefüggésben az alábbiakról tájékoztatom:

A veszélyhelyzet a felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosítására határoz meg szabályokat. Egyebek közt kimondja, hogy felnőttképzésben kontaktórás képzés nem tartható és szakmai vizsga nem szervezhető.

A rendelet hatálybalépésének napján folyamatban lévő képzések a veszélyhelyzet időtartamára felfüggesztésre kerülnek, további képzések a veszélyhelyzet időtartama alatt nem indíthatók.”

Tekintettel arra, hogy a program célja a munkaképes korú, digitális készségekkel nem rendelkező lakosság digitális alapkompetenciáinak fejlesztése, a képzések megvalósítása kontakt órák nélkül nem lehetséges.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által fejlesztett „Első lépések a digitális világba” (IKER 1. szint), valamint „Önállóan használom az informatikai eszközömet” (IKER 2. szint) című, egységes képzési programok gyakorlatorientált programok, jellegükből adódóan nem alkalmasak kizárólag távoktatásban történő elvégzésre.

Mindenkinek jó egészséget kíván a Like-All Kft.

2020.04.02.

Vissza