Figyeljünk május 25-re! Ha nem tesszük, hatalmas büntetést fizethetünk!

Amennyiben még nem hallottak volna róla, felhívjuk figyelmüket arra, hogy május 25.-én hatályba lép a GDPR, az Európai Unió adatvédelmi rendelete. Már jóféléve forog ez az elnevezés a köztudatba, de leginkább a pénzintézetek, bróker cégek számára írt cikkekben olvastak róla az érintettek és a "mindennapok" vállalkozói és kkv-i  nemigen vettek róla tudomást- Pedig valamennyi céget érinti, amelyik adatkezelést végez.

Úgy foglalhatjuk össze a rendelet lényegét, hogy szigorítja és növeli a cégek adatkezelési kötelezettségeit, a magánszemélyek ellenőrizhetik adataik felhasználását, kezelését, és a szabályok be nem tartása akár 20 millió nagyságú bírság kiszabását is maga után vonhatja.

Nem az a célunk, hogy elriasszuk a Like-All Kft kedves partnereit, hanem javasoljuk, hogy mihamarabb tegyék meg a szükséges lépéseket!

Az adatvédelemmel foglalkozó Fellowes cég az alábbi tanácsokkal lát el bennünket:

 A cégek csak olyan adatokat szerezhetnek meg és tárolhatnak, amelyekre bizonyíthatóan szükség van;

Ezeket folyamatosan felül kell vizsgálni, és amire nincs bizonyíthatóanszükség, meg kell semmisíteni, az ehhez szükséges eszközökkel rendelkeznie kell, mind apapíralapú, mind az elektronikus adatok megsemmisítéséhez szükségesekkel.

Ezt az érintettek, -így akár a Like-iskola hallgatói-jogosultak ellenőrizni, megtekinteni.

A cégen belül is korlátozni kell az adatokhoz való hozzáférést

Ennek megfelelően kell átdolgozni a szerződéseket, munkaszerződéseket, vállalkozókkal, alvállalkozókkal kötött megállapításokat.

Javasoljuk az adatvédelmi felelős kinevezését, aki folyamatosan frissíti a jogszabályoknak megfelelő aktualizálást

Első lépésként, ha még nem kezdtek hozzá, itt az idő a már fölöslegessé vált adatok megsemmisítésére,  és  szakértő, hozzáértő cég, ügyvéd, szakember megkeresésére!

Mi is így járunk el!

A Like-All Kft kitartást és sikeres problémamegoldást kíván valamennyi Ügyfelének, partnerének, ehhez az először ijesztőnek tűnő, de szükséges intézkedések megtételéhez!

 

2018.05.12.

Vissza